Zwykle imbir kojarzy nam się z herbatą do picia albo z kuchnią azjatycką, gdzie jest niezwykle popularny od paru tysięcy lat. W sproszkowanej postaci, wykorzystywany jest również w polskiej kuchni jako dodatek do flaków, pasztetów czy piernika.
Opublikowany 25 wrzesień 2021
Przeczytaj więcej
Kluczowym składnikiem każdej zbilansowanej i pożywnej diety są bogate w witaminy, minerały i przeciwutleniacze warzywa. Czasami jednak dopasowanie różnych warzyw do diety ketogenicznej może być trudne.
Opublikowany 14 wrzesień 2021
Przeczytaj więcej
Żywność, której zwykle przyznajemy ten status, ma wysoką wartość odżywczą i spożywanie jej przynosi korzyści ludzkiemu zdrowiu. Nie ma jednak prawdziwej definicji naukowej, która oddziela superfoods od innej zdrowej żywności.
Opublikowany 14 wrzesień 2021
Przeczytaj więcej
Żelazo to jeden z ważniejszych pierwiastków w organizmie. Odpowiada za wytwarzanie hemoglobiny oraz prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego.
Opublikowany 14 wrzesień 2021
Przeczytaj więcej